Roy Van Beek viert feest in Turnhout

Afgelopen weekend verzamelden de Gouden Laars ruiters na een rustperiode in Turnhout. In de 1.40m hoofdrubriek kwalificeerden vier duo’s zich voor de herkansing. Twee combinaties hielden het hout in de lepels. Na afloop won Roy Van Beek met Chacco Me Biolley.

In het zadel van de 10-jarige zoon van Chacco-Blue sprong Van Beek met ruim tien seconden voorsprong naar de winst. Laurentine De Bel speelde op safe en dit bracht de Oost-Vlaamse amazone de tweede plek met Emoi Van ‘t Ameldonk Z (Epleaser Van ‘t heike).

Roy Van Beek maakte het feest compleet met een derde plaats op de rug van Mia Vh Hulstenhof (Zirocco Blue). Net buiten het podium sprong Mathieu-Maxim Goossens naar de vierde plek. Samen met Klunten B bleef de West-Vlaming voor op Dries Van Dyck met Eloma -M.

De 1.30m winst kwam op naam van Birthe Goossens met Hope vd Bakkershoeve (Thunder vd Zuuthoeve). Elise Van den Branden volgde op de tweede plek met onder het zadel Loreen Van ‘t Ruytershof Z. Het paar bleef daarbij voor op Jarne Francken met onder het zadel Dame Z.

Anjolie Vanhecke hield de concurrentie achter zich in de 1.20m rubriek. Als enige hield ze de timer onder de 31 seconden met Melodie Du Centaure (Fidji Du Fleury). Met ruim één seconde verschil volgde Emma De Craene in het zadel van Ferra Van Den Bisschop. Chloe Van de Walle werkte de top drie af met Famous One Van Schore.

De eerste winst van de dag kwam op naam van Simon Caals met Leffe Van de Zandloper. Het paar bleef ongeveer twee seconden voor op Margot Devisscher met Davenport Blue terwijl Lauranne Spits het podium vervolledigde in het zadel van Freestyle Van de Withoeve.

Alle resultaten

Bron: Equnews
Foto: Houou Tomita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *