Lien Van Ende: “Gent was een leerrijke ervaring…”

Vorige maand kwam Lien Van Ende internationaal aan de start op de Ghent Masters of Showjumping in Gent. De amazone bemachtigde haar startplaats via de Gouden Laars en hield daarbij een dagboek bij.

“Dankzij de Gouden Laars kwam ik aan de start tijdens Flanders Horse Expo in Gent. De wildcard gaf mij toegang tot de 2-sterren rubrieken. Flanders Horse Expo ging van start op donderdag 21 februari.”

“Wij zakten reeds op woensdag af naar de expo om de paarden ’s avonds voor te brengen tijdens de veterinaire keuring. Mijn 3 paarden (Cita, Ethias en Curiosity) werden allemaal goedgekeurd en we konden ons opmaken voor de eerste proef op donderdag. Deze was een 135-rubriek rechtstreeks op tijd. Ik kwam aan de start met Curiosity, we kregen 1 balk uit de lepels. Daarna was het de beurt aan Cita in de 1-ster competitie. Dit was eveneens een proef rechtstreeks op tijd. We reden een snelle en foutloze ronde en belandden zo op de vierde plaats. Vrijdagochtend reed ik met Ethias de 130-proef, ik voelde reeds in de paddock dat hij heel gespannen was door het toch wel aanwezige lawaai in de expo. Ik wist dan ook dat het lastig ging worden in de wedstrijdpiste, we kregen 2 fouten.”

“Omstreeks 14u ging de Longines Ranking proef van start. Ik had besloten om Curiosity in deze proef te rijden, het zou zijn eerste Longines Ranking worden. Er stond een zeer technische en moeilijke proef gebouwd. Ik ging dus met de nodige spanning de piste binnen, we kregen een fout op hindernis 3 en ik vond niet het ritme dat ik nodig had om deze proef te kunnen rijden dus besloot om de strijd te staken. Ik ben van mening dat het beter is om je meerdere te erkennen dan je paard bang te maken. Jammer, maar er zullen nog genoeg kansen zijn om het wél goed te doen. Omwille van de hengstencompetitie die die avond op het programma stond kwam ik met Cita aan de start in de andere piste. Het was een 2-fasen op een hoogte van 120, we reden een foutloos basis parcours en een vlotte barrage wat ons wederom een 4de plaats opleverde. Daarna ben ik nog naar de hengstencompetitie gaan kijken.”

“Zaterdag was alweer de laatste dag van FHE en we startten om 10.30u met de 1* Grote Prijs, een proef met aparte barrage. Cita legde een foutloos basisparcours af en we konden ons opmaken voor de barrage. Hierin kregen we spijtig genoeg 1 balk uit de lepels wat ons verwees naar een 13de plaats. Ethias kwam in de volgende proef aan de start, een 135 proef rechtstreeks op tijd. We besloten een vlotte ronde te rijden maar kregen 1 fout. Toch was het gevoel en het vertrouwen al enorm verbeterd ten opzichte van de afgelopen dagen. Last but not least reed ik met Curiosity de 140 rubriek in twee fasen. Curiosity sprong super en we stootten door naar de tweede fase waarin 1 balk uit de lepels ging. FHE was een zeer leerrijke ervaring en mooie opportuniteit geschonken door de Gouden Laars. We weten weer waarvoor werken met het outdoor-seizoen in het vooruitzicht.”

Bron: Equnews
Foto: Houou Tomita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *