Dries Van Dyck (junior) & Mathieu Maxim-Goossens (U25) grijpen DE Gouden Laars

Afgelopen weekend werden op het Woutershof in Kuringen/Hasselt de finales van de Gouden Laars verreden. In de 1.40m hoofdrubriek snelde Femke de Graaf (U25) naar de winst. De eindwinst van het criterium kwam bij de juniors op naam van Dries Van Dyck met Eloma-M en bij de U25-categorie op naam van Mathieu-Maxim Goossens met Klunten B.

Twee combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de finale rubriek. Femke De Graaf (U25) hield als enige het hout in de lepels in deze barrage. Samen met Joker van de la Rosteehoeve (Faldiano) bleef de Oost-Vlaamse amazone zo voor op Anouk De Proft (U25) met Q Bee vh Dielshof Z (Quidam de Revel). Criteriumwinnaar bij de U25-leeftijdscategorie, Mathieu-Maxim Goossens werd 3e met onder het zadel Klunten B.

In de finale proef volgende Lore Decock (junior) met Heschung Van t Ameldonk op vier en Etienne Princen (junior) met Contro d’houtveld op vijf. Vorig jaar won Femke De Graaf het criterium bij de U25-categorie.

In de 1.30m finale rubriek sprong Camille Boffin (U25) met Bless Z naar de winst. Als enige hield Boffin de timer onder de 28 seconden. Anouk De Proft (U25) volgde op de tweede plaats met Q Bee vh Dielshof terwijl Paulien De Pauw (U25) het podium afwerkte met onder het zadel Daiquiri Droeshout. Criteriumwinnaars in het 1.30m werden Chloe Van De Walle (scholier) met Flugano Vd Krekebeke, Etienne Princen (juniors) met Diva Du Tintia en Anouk De Proft (U25) met Q Bee vh Dielshof Z.

Malin Bollen (junior) snelde naar de winst in de 1.20m finale proef. Op de rug van Serieuse du Rouet bleef Bollen Zazie Goethals (junior) met D’jolly Jumper en Nette Clerckx (U25) met Cataluna Vdh Z voor. In het 1.20m eindklassement greep Emma De Craene met Ferra vd Bisschop voor het 2e jaar op rij de uiteindelijke winst bij de reeks juniors. Chloe Van De Walle met Flugano Vd Krekebeke deden dit bij de scholieren.

Alle resultaten

Bron: Equnews
Foto: Evasion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *