Elisa Strubbe: “Waregem was een geweldige ervaring…”

De voormalige Queen van Mechelen, Elisa Strubbe, kwam afgelopen weekend succesvol aan de start tijdens de CSI5* Waregem Horse Week. Dankzij de Gouden Laars bemachtigde Strubbe haar startticket. De jonge amazone van Brugge deelt graag haar ervaring.

Als we ons woensdag richting Waregem begaven, viel ons al duidelijk op dat het event “Waregem Horse Week” meer dan welkom was in de stad. Grote reclamepanelen stonden aan de rand van de stad. Het was duidelijk dat het niet alleen over de week van het paard ging, maar veel groter, over de maand van het paard. Daaruit konden we concluderen dat Waregem een stad is waar paarden centraal staan en meer dan Welkom zijn.

Eenmaal aangekomen merkte je dat er hier een ervaren ploeg zijn beste beentje had voorgezet. Toen we ons richting het secretariaat begaven om de inschrijving in orde te brengen, kregen we onmiddellijk een gevoel van ruimte en klasse!

De hippodroom werd omgetoverd in “Waregem Horse Week”. Midden in de Hippodroom waren er standen, tribunes, tenten, pistes, grote terrassen, … Er waren ook twee ruime wedstrijdpistes, waarvan de BMW-arena volledig was aangekleed voor de begroeting van de sponsors en de vip-gasten.

Er werden verschillende Ranking Proeven gereden. Een impressionant deelnemersveld was afgezakt naar Waregem om deel te nemen aan de CSI 5* . Op de concours hebben we kennis kunnen maken met heel wat bekende ruiters.

Voor mij was de ranking proef CSI** 1m45 van donderdag één van de hoogtepunten op de WHW. Samen met mijn paard Gladiator van ‘T Paradijs werd ik na een foutloze barrage 4de. Op vrijdag behaalden we opnieuw een 12de plaats in de csi** 1m45 na een wederom foutloze rit. Op zondag moesten we ons tevreden stellen met een foutje in de GP csi** 1m45 en eindigden we op een 19de plaats.

De geboorte van de Waregem Horse Week hebben wij mogen ervaren door eindlaureate te zijn in het criterium van “De Gouden Laars”. Bij deze willen wij de organisatie van de Gouden Laars bedanken voor alle inspanningen die ze leveren voor de jeugd.

Bron: Equnews