Anouk De Proft spurt naar de overwinning in Gouden Laars Grand Prix

Afgelopen weekend verzamelden de Gouden Laars ruiters voor het eerst in Aalter. In de 1.40m Grote Prijs overwon Anouk De Proft op zondag. De barrage werd tussen slechts twee combinaties verreden. Beide duo’s werkten het verkort parcours foutloos af.

Anouk de Proft overwon daarbij met onder het zadel haar Eleonore Blue (Mr Blue). Het duo bleef slechts nipt voor op Niels Neyt met de 10-jarige Illy van de Vaddenhoek (Wandor Van De Mispelaere ). Heel wat duo’s kampten met de toegestane tijd in de basisomloop. Loic Cannaert strandde zo op de derde plek met onder het zadel Lieven Devos’ Donna Doria Z (Diamant de Semilly).

Net buiten het podium volgden Eliah Pieters met Karnivale Van ‘t Klavershof (Nonstop) op vier en Esther Schelfaut met Lalique (Freestyle) op vijf.

In de 1.30m rubriek hield West-Vlaming, Thomas Thometcheck de concurrentie achter zich op de rug van Hilotte van Tenhaegendoorn. Samen met de Oklund-merrie bleef Thometcheck Esther Schelfaut met Lalique (Freestyle) en Elise Van den Branden met Brillianthina van ‘t Ruytershof (Bamako de Muze) voor.

Emma De Craene overwon dan weer de 1.20m proef met onder het zadel Ferra Van Den Bisschop. Deze Vigo d’Arsouilles-nazaat is van de familie Demolie en was als enige foutloos onder de 26 seconden. Alex Van Hees volgde met Fabius (Nonstop) voor Chloe Van De Walle met onder het zadel Famous One Van Schore (Numero Uno).

Simon Caals domineerde de 1.10m ochtendproef met een eerste en tweede plek met respectievelijke Euclides van T&L (Toulon) en Leffe van de Zandloper (Houston).

Alle resultaten

Bron: Equnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *