Aline Sercu, Seppe Wouters en Rik Nauta domineren Gouden Laars pony rubrieken

Het was een spannende strijd in de eindranking van de Gouden Laars voor ponyruiters. In de 1.20m hoofdrubriek sprong Aline Sercu uiteindelijk naar de eindoverwinning. Sercu en Seppe Wouters hadden een totaal punten ex aequo maar de voorsprong in de finale met Opaline Optima zorgde voor de eindranking overwinning voor Sercu.

Seppte Wouters stelde zich tevreden met een tweede plaats in het zadel van Kristal Sparkle Van Begeveld. Het duo werd met een groot verschil opgevolgd door Charlotte Frederick met Orchid’s Colyne.  Net buiten het podium haalden Luka Roman (Orchid’s Mila) en Aline Sercu (Nero Van De Bucxtale) nog een vierde en vijfde plaats.

Seppe Wouters was wel gebrand op een overwinning en nam zo zijn revanche in de eindranking van de ponyrubrieken 1.10m. Samen met Cara DJ haalde Wouters de eindoverwinning. Hij won de finale met Erica en plaatste zich met deze pony nog eens op de tweede plaats in de uiteindelijke klassering. Charlotte Frederick vervolledigde het podium van deze rubriek met Orchid’s Colyne.

Ook de 1.00m ranking kwam op naam van Seppe Wouters met Cara DJ. Rik Nauta volgde op een tweede en derde plaats met respectievelijk Mr Rojo en Conrenzo. Met Mr Rojo won Nauta dan wel weer de eindranking van de 90cm. Het duo bleef er nipt voor op Lali Gatellier met Guus en Lena Doultremont met Gremashof Ica.

Zoë Verschooten hield de concurrentie achter zich in de 80cm eindranking powered by DeNiroBoot en Picobello Ruitersport.

Bron: Equnews
Foto: Houou Tomita – Gouden Laars